BACK TO JOB SEARCH

Junior Accountmanager Commercial

Sales Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Het Commercial team is onderdeel van JDE Professional, levert koffie- en theeconcepten in de groot zakelijke markt. Onze focus ligt op het inspireren van klanten over de toegevoegde waarde van kwalitatieve koffie & thee bij het vergroten van klant-, gast- en medewerkerstevredenheid en het realiseren van business doelstellingen. Voor dit team zijn wij op zoek naar een ondernemende Junior Account Manager Commercial. Binnen deze positie zal je in nauwe samenwerking met de Key Accountmanagers onze bestaande klanten beheren en nieuwe klanten aantrekken, in de verschillende horeca segmenten zoals Leisure, Hotels & Gaming, Restaurant ketens of Horeca-catering. .

Als Junior Accountmanager Commercial ga je je bezig houden met:

 • Opbouwen en versterken van onze commerciële relaties bij Key-Accounts;
 • Eerste commerciële aanspreekpunt bij klantvragen, je draagt in grote mate bij aan de klanttevredenheid;
 • Signaleren van en anticiperen op kansen tot cross- en upselling;
 • Werken aan het strategisch marktbewerkingsplan en de daaruit voortvloeiende accountplannen, teneinde de targets te realiseren;
 • Analyseren en verwerken van klant- en marktgegevens tot relevante managementinformatie en het adviseren over de te nemen maatregelen;
 • Geven van presentaties aan klanten en prospects  op klantlocatie of in ons eigen Experience Center;
 • Anticiperen op groeitrends en marktontwikkelingen binnen het BIC-segment;
 • Ondersteunen bij aanbestedingstrajecten binnen de zakelijke markt.
 • Het zelfstandig beheren van minder complexe klanten
 • Het zelfstandig in kaart brengen, bewerken en winnen van minder complex prospects

Waar kom je te werken?
Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten binnen de B2B sector. Denk hierbij aan groot zakelijk segment, midden en klein bedrijf, ziekenhuizen, overheidsinstellingen, horeca, leisure, etc. Kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit ons ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid. Als Junior Accountmanager werk je in het BIC-team, bestaande uit 3 sub-segmenten/teams te weten Business, Institutions en Commercial. In deze functie rapporteer je aan de Sales Manager van het sub-segment.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Junior Accountmanager Commercial, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Hbo of wo-opleiding/-niveau;
 • Uitstekende commerciële vaardigheden, ondernemend en creatief, doorgroeipotentieel binnen sales;
 • Sterk analytisch en strategisch denkvermogen;
 • Energieke, zelfstartende en resultaatgerichte persoonlijkheid;
 • Zet de klant op de 1e plaats;
 • Haalt energie uit het bewerken en binnenhalen van prospects;
 • Realiseert zich dat voor een excellente executie kennis van- en werken volgens processen cruciaal is.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Bonus regeling welke kan oplopen tot maximaal 25%;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je jouw motivatiebrief richten aan Anouk van der Schaar, Talent Acquisition Specialist. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jeroen de Graaf, Sales Manager Commercial, bereikbaar op +31 611340999. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Je kunt voor deze vacature solliciteren tot 21 maart.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!